Filosofie

Filosofie

De filosofie van geWOON architecten is gestoeld op drie pijlers: identiteit, interactie en duurzaamheid.
De uitdaging voor elke opgave ligt in het zo goed mogelijk toepassen van deze pijlers.

Identiteit

geWOON architecten gaat altijd uit van de identiteit van de gebruiker. Omdat alle gebruikers of opdrachtgevers anders zijn, vormt zo elke opdracht ook echt een nieuwe opgave. Niet alleen voor particuliere opdrachtgevers, maar ook voor projectmatige bouw en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap vinden wij het belangrijk dat de identiteit van de individuele bewoner niet verloren gaat. Door die eigen identiteit te gebruiken en in het ontwerp naar voren te laten komen, wordt er een sterke woonomgeving gecreëerd.

Interactie

In onze ontwerpen streven we naar het verrassend passende gebouw. Dit is het resultaat van de wisselwerking tussen onze inspiratie en de wensen van de opdrachtgever. De architect is de regisseur die de denkwijze en wensen van de opdrachtgever absorbeert en verwoordt in het ontwerp. Door terugkoppeling naar de opdrachtgever wordt het ontwerp steeds verder verfijnd. Een goede dialoog is daarvoor essentieel. De toekomstige bewoner raakt zo ook steeds meer eigen met zijn of haar woning.

Duurzaamheid

De milieubelasting en energiezuinigheid van het gebouw zijn van belang op het moment van bouwen, maar ook tijdens het gebruik. Door energiezuinig te bouwen wordt het milieu gespaard en tegelijkertijd kan er bespaard worden op de maandelijkse kosten voor verwarming etc. geWOON architecten heeft ervaring met de nieuwste trends op het gebied van energiebesparing en installaties, zoals warmtepompsystemen en zonnecollectoren. Naast energiezuinigheid kan het materiaalgebruik ook bijdragen aan het zo veel mogelijk ontzien van het milieu.

Scroll naar boven